Faq

Wat is ghee? img

Ghee is een soort geklaarde boter, een traditioneel zuivelproduct dat gebruikt wordt in Indische en Midden-Oosterse keuken. Ghee krijgt zijn smaak door boter langzaam te koken, de melkbestanddelen te scheiden van het vloeibare vet en het resulterende vloeistof te zeven om puur, geklaard boterolie te verkrijgen.

Hoe smaakt Ghee? img

Ghee heeft een rijke, nootachtige en licht zoete smaak. Het heeft een glad en fluweelachtig uiterlijk, met een hoger rookpunt in vergelijking met gewoon boter.

Hoe gebruik je ghee in de keuken? img

Ghee wordt gebruikt als vervanger voor olie of boter, vaak in gerechten zoals stir-fries, gebak en sauzen. Het wordt ook gebruikt als smaakmaker en spread, vergelijkbaar met boter.

Is Ghee hetzelfde als boter? img

Nee, Ghee is niet hetzelfde als boter. Ghee is een vorm van geklaarde boter, die gemaakt wordt door boter te koken om de melkbestanddelen en het water te verwijderen, waardoor alleen het puur, vloeibare vet overblijft.

Kan Ghee worden gebruikt in plaats van olie of boter? img

Ja, Ghee kan worden gebruikt in plaats van olie of boter in veel recepten. Het heeft een hoger rookpunt dan boter, wat het de perfecte keuze maakt voor bakken op hoge temperatuur!

Hoe kan je ghee het beste bewaren? img

Ghee kan je het best bewaren op een koele, donkere plaats. Als het correct wordt bewaard, kan het maanden zonder koeling bewaard worden.