To be used instead of
ordinary butter or oil

Extremely high
smoke point: 250°C

The rich taste of butter,
but not the type of fat
that blackens your pan
Pure butter oil,
and therefore lactose-free

From grass-fed organically
raised cows

Has its roots in Ayurveda cuisine,
renowned in Paleo cuisine
To be used instead of
ordinary butter or oil

Extremely high
smoke point: 250°C

The rich taste of butter,
but not the type of fat
that blackens your pan
Pure butter oil,
and therefore lactose-free

From grass-fed organically
raised cows

Has its roots in Ayurveda cuisine,
renowned in Paleo cuisine
To be used instead of
ordinary butter or oil

Extremely high
smoke point: 250°C

The rich taste of butter,but not
the type of fat that blackens your pan
Pure butter oil,
and therefore lactose-free

From grass-fed organically
raised cows

Has its roots in Ayurveda cuisine,
renowned in Paleo cuisine

Vegs_v2 Ghee is rijk
van smaak
Ghee is een bakvet met een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees. Door de enorm hoger verbrandingstemperatuur komen de smaken van wat je bakt prachtig tot hun recht zonder zwart vet in de pan. Superlekker en gezond! Ghee is een bakvet met een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kunt er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees. Door de enorm hoger verbrandingstemperatuur komen de smaken van wat je bakt prachtig tot hun recht zonder zwart vet in de pan. Superlekker en gezond! Ghee is rijk van smaak
Eggs_v2 Ghee verbetert
de spijsvertering
Ghee zorgt ervoor dat goede stoffen beter in je lichaam worden opgenomen, en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee om die reden al duizenden jaren hét centrale vet. Het wordt gebruikt als medicinaal product en is het basis bakvet in de keuken. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 in de goede verhouding én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet kunstmatig toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur. Ghee verbetert
de spijsvertering
Ghee zorgt ervoor dat goede stoffen beter in je lichaam worden opgenomen, en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. In de Indiase Ayurveda leer is Ghee om die reden al duizenden jaren hét centrale vet. Het wordt gebruikt als medicinaal product en is het basis bakvet in de keuken. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 in de goede verhouding én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet kunstmatig toegevoegd in een fabriek, nee, gewoon rechtstreeks uit de natuur.
Meat_v2 De laatste jaren klinken er steeds meer serieuze wetenschappelijke geluiden die stellen dat angst voor verzadigde vetten overdreven is. Oer-Hollandse roomboter maakt een comeback. Bakken en braden in roomboter blijft echter lastig doordat boter in de pan snel zwart wordt. Niet gezond. Ghee heeft de mooie eigenschappen van boter, maar dan met een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. Bakken in Ghee is daarom veiliger. Ghee heeft een hoge
verbrandingstemperatuur
Ghee heeft een hoge
verbrandingstemperatuur
De laatste jaren klinken er steeds meer serieuze wetenschappelijke geluiden die stellen dat angst voor verzadigde vetten overdreven is. Oer-Hollandse roomboter maakt een comeback. Bakken en braden in roomboter blijft echter lastig doordat boter in de pan snel zwart wordt. Niet gezond. Ghee heeft de mooie eigenschappen van boter, maar dan met een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. Bakken in Ghee is daarom veiliger.

Stores

Ghee is sold at these stores

Slide
Our perspective on fats used for frying
Ghee Easy is produced by three friends, who make this beautiful ghee from Dutch organic butter in their culinary production hall in Bunnik. Good fat!
Bad fat

Frying fat from a plastic squeeze bottle, based on a substance that resembles margarine. With lots of ‘bad’ synthetic additives, and sometimes even with flavour enhancer E621. We won’t mention any names, but we're sure you know which products we mean. Don’t buy them! And please - convince your granny not to, either!

Good fat

Sunflower & olive oil are good fats and delicious in cold dishes. However: most vegetable oils are not suitable for frying or stir-frying. These fats should not be allowed to reach temperatures above 160°C, because this will cause them to burn! Burned fat is not healthy.

Good fat

The best fat for frying in is Ghee! Of course we can’t be objective about this but, really, ghee is fantastic stuff. It tastes great, with a subtle nutty flavour. Thanks to its high smoke point (the temperature at which fat starts to smoke in the pan) of 250°C it is excellently suited for frying, browning and stir-frying at high temperatures.

Ghee in the media

Simple Img

Ghee Easy B.V.
Wognumerstraat 97
1023 CD Amsterdam
Nederland

KvK 59324309
BTW NL853422655B01
COKZ EG-erkenningsnummer: Z4017

SKAL Bio Certificaat (pdf)

Production location
Parallelweg 7
3981 HG Bunnik
Nederland

 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More